Ketä hoidan?

Osteopatia sopii kaikille ikään ja vaivaan katsomatta. Hoito tehdään pehmeästi, kehoa kuunnellen ja mukaillen, jolloin hoito pureutuu syvemmälle kehoon.

Työikäiset | Ikääntyvät | Lapset ja nuoret | Eläimet | Äidit ja vauvat


TÄLLÄ HETKELLÄ EI ELÄINVASTAANOTTOA!

Eläimet (hevoset ja koirat) aistivat ympäristöään moninkertaisena ihmisiin verrattuna. Tämä koskee myös kiputiloja ja pelkotiloja. Eläin toimii vaistonvaraisesti eikä sillä ole ensisijaista tarvetta eikä ymmärrystä pinttyneisiin tapoihin kuten ihmisillä. Eläin tekee asiat niin kuin se parhaaksi kehossaan ja mielessään kokee ja niin kuin elinympäristö siltä vaatii. Eläimet useimmiten elävät oloissa jotka eivät vastaa niiden luontaista ympäristöä. Tämä meidän tulisi aina muistaa eläintä tarkkaillessa ja hoitaessa. Eläin reagoi ympäristöönsä ja on täysin sen vaikutuksen alainen. Tämä tarkoittaa sitä, että eläimiä ympäröivät ihmiset ovat päävastuussa siitä, miten eläin käyttäytyy, voi ja toimii. Tämä vaatii eläimiltä äärimmäistä nöyryyttä sekä kiltteyttä.

Eläin ei luonnollisissa olosuhteissa voi näyttää kiputiloja, sillä luonnossa sellainen eläin on heikko ja se eliminoidaan. Kun eläin tuo kipua esille on sillä usein jo voimakkaita kipuja. Usein eläin kuitenkin reagoi kipuihin muuttuneella käytöksellä. Kun kireitä lihaksia saadaan rennommiksi ja kehon liikkuvuus palautuu niin eläin voi paremmin sekä rauhoittuu. Osteopatia on herkkä hoitomuoto, johon eläimen on helppo mukautua. Herkkä eläin antautuu täydellisesti hoidon vietäväksi, kun se aistii siitä koituvan hyödyn. Jos kyse ei ole puhtaasti tapaturman aiheuttamasta vaivasta tulisi aina kiinnittää huomiota siihen, mille asioille me eläimen altistamme. Esimerkiksi ratsastajan vääränlainen istunta tai hevosen rajoitettu liikkuminen voivat olla epäpuhtaan liikkumisen syynä. Ratsastajan kehon jäykkyydet ja lihasjännitykset muuttavat istuntaa ja näin ollen antavat virheellisiä signaaleja hevoselle. Siksi olisi tärkeää, että ratsastaja hoidattaa myös itseään. Eläimet peilaavat ja reagoivat myös voimakkaasti ihmisen tunnetiloihin. Väsyneen ja stressaantuneen omistajan vierellä eläinkin on usein epätietoinen ja rauhaton.

Autan mielelläni hevosesi tai koirasi olotilaa.

OSTEOPAATTI NORA SEPPÄ

Annankatu 31-33 c 49 b, 6. krs
00100 HELSINKI

050-338 1252

noraseppa@hotmail.com

Koulutustaustani