Tiedätkö sen tunteen, kun huonosti nukuttu yö jyskyttää päässä? Leukaan ja ehkä jopa hampaisiin sattuu? Olisitko mahdollisesti yöllä pureskellut edellisen päivän asioita palasiksi hieman liian voimakkaasti?
Purentalihakset ovat kokoonsa nähden erittäin vahvoja lihaksia. Jos niiden voima riittää halkomaan hampaita ja hiomaan hampaiden pintaa uuteen uskoon niin ei ole ihme, jos joskus myös päätä särkee!
Pinnallisemmat lihakset, kuten ohimolihas ja ulompi purulihas, ovat meille tutumpia ja ne löytyvätkin helposti hampaita yhteen purtaessa. Ohimolihas jännittyy korvalehden yläreunan korkeudella, hieman sen etupuolella. Purulihas taas jännittyy korvalehden alareunan tasolla, hieman sen etupuolella. Näitä ahkeria arjen työläisiä, voi ja kannattaa itsekin hieroa sormilla pyörivin liikkein.
MUTTA tiesitkö suun sisällä syvemmällä olevista siipilihaksista? Nekin kaipaavat huolenpitoa.
ULOMPI SIIPILIHAS sijaitsee aika lailla poskiluun suuntaisesti, sen alapuolella.
SISEMPI SIIPILIHAS sijaitsee takimmaisten hampaiden takana, ylä- ja alaleuanluun välillä.
Nämä lihakset osallistuvat esimerkiksi leuan liikuttamiseen sivusuunnissa sekä leuan liikuttamiseen eteen ja taakse. Ne osallistuvat myös suun avaamiseen ja sulkemiseen.
Kipu- ja kiristystuntemusten lisäksi muutama simppeli asia kertoo mitä sinun purentalihaksille kuuluu Kokeile!
1. Katso peilistä kuinka sinulta sujuu suun avaaminen. Pysyykö leuka keskilinjalla vai viettääkö se jommalle kummalle puolelle?
2. Naksuuko leukasi suuta avatessa tai syödessä?
3. Aukeaako suusi kolmen sormen leveyden verran?
Suun sisältä lihasten ja kudosten käsittely sekä kasvojen käsittely on kokonaisuuden kannalta monesti erittäin tärkeää. Krooniset yläselän ja niskan alueen kireydet voivat helpottua huomattavasti purentalihasten rentoutuessa.
Tämänkin alueen hoito tehdään kevyesti, asiakasta kuunnellen, hygieenisesti hanskat kädessä
#osteopaattinoraseppä #osteopatia #purentalihashieronta #osteopatiahelsinki #terveysjahyvinvointi #osteopatiakamppi
Comments